3e hdcn winter tour weekend

Altes Elephanten treffen 2014

Al weer voor de derde keer togen Hans en ik, 14 februari 2014, naar de eifel om deel te nemen aan het winter toerweekend. Het weer was op een paar buitjes na goed te hebben. Vrijdag ochtend vertrokken we vanaf Oudewater richting Mullenbach. Het eerste stuk helaas over de snelle weg (we wilden niet in het donker aankomen). In de ochtend een half uurtjue regen gehad maar verder bleef het droog. Na rond twee uur de inwendige mens versterkt te hebben hebben we de laatste 120 kilometer binnendoor gereden en konden we rond 5 uur onze tent op zetten in de regen. Er waren al duizenden motorvrienden aanwezig en de sfeer was weer als vanouds. We hebben nog geprobeerd onze vrienden van Regio Friesland te vinden maar dat is helaas niet gelukt, volgende jaar beter.

Eerst nog even naar de Lidl om de noodzakelijke inkopen te doen.Rond een uur of zeven werd het droog en hebben we ons kampvuur aangestoken, onze worstjes gebakken en nadat we enkele flesjes wijn hadden leeg gemaakt zijn we rond half elf ons bedje ingekropen.

Zaterdagochtend was het van een uur of 8 droog. Om 9 uur opgestaan, tanden gepoetst, eitje gebakken, koffie gezet en om 10 uur reden we met droog weer, vanaf de camping, richting Trier. Een leuk stuk eifel gezien. Veel heuvels en bochten hebben we onder de wielen door zien gaan. Na ca. 90 kilometer vonden we een leuk plekje waar ze lekkere koffie schonken. Vanuit Trier zijn we langs de moezel richting Cochem gereden. Grappig te zien hoe de rivier zich door het landschap beweegt. Kortste weg Trier - Cochem was 80 kilometer. Langs de Moezel bedraagt de afstand van 120 kilometer. Leuk hier te rijden in een periode zonder toeristen. Je kunt heerlijk doortrekken. In de zomer is het hier altijd erg druk. Hier was het tijd voor een kopje gulash suppe en een Mosel Toast. Na de versnaperingen weer richting camping om onze duizenden vrienden te begroeten.

s Avonds weer het standaard ritueel uitgevoerd. Kampvuurtje aan, koffie gezet, flesjes wijn geleegd en rond half elf lampjes uit en naar bed. Rond achten waren er weer de standaard speeches en rond tienen konden we nog genieten van het vuurwerk.

Zondagochtend snel een bakje koffie en een gebakken eitje. De tent weer ingepakt (alles zat wel een beetje onder de modder) en op de motor gebonden. Rond kwart voor tien de weg huiswaarts weer genomen. Gelukkig vertrokken we met droog weer. Na een drie kwartier nog een flinke bui gehad maar die hield het na een half uur wel voor gezien. Verder konden we met een graad of 10 en regelmatig een waterig zonnetje droog huiswaarts.

3e Winter Toerweekend at EveryTrail